Изправи се.БГ и Мая Манолова ще подадат сигнал до екоминистър Борислав

...
Изправи се.БГ и Мая Манолова ще подадат сигнал до екоминистър Борислав
Коментари Харесай

Изправи се.БГ питат Сандов за едни 5000 тона боклук, пристигнали от Англия

" Изправи се.БГ " и Мая Манолова ще подадат сигнал до екоминистър Борислав Сандов по отношение на едни 5000 тона отпадък за горене, разтоварени на пристанище " Варна Запад ".

Според информацията на Манолова RDF отпадъците са докарани от Англия на 31 декември - показателно, че стремежът е те да останат в загадка. Има съмнения, че боклукът ще бъде изгорял в циментовите фабрики в Девня, които имат позволение от предходната година за горене на RDF, в това число и на рискови боклуци.

Заради честите заобикаляния на наредбите Мая Манолово пита къде ще се горят те и дали това ще бъде регламентирано. Тя напомня, че в края на предходната година един от ТЕЦ-овете, обвързван с предприемача Христо Ковачки, е осъди екологичното министерство за 25 милиона лв..

Също по този начин Манолова пита в случай, че има възбрана за импорт на разбъркан боклук с код 19 12 12, който е един от най-вредните при изгаряне, за какво е изработен този импорт. Освен това в този случай продължава да се внася отпадък зя горене и то от страни отвън Европейски Съюз, защото Англия към този момент не е в Евросъюза.

От " Изправи се.БГ " се надявам този път да " чукат " на отворена врата, защото са работили до този миг добре с Борислав Сандов, който е дълготраен природозащитник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР